logo
امروز : جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ساعت ۲:۵۹
[ شناسه خبر : ۳۹۰۱۳ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 4 دقیقه ]
علاقه زنجانی‌ها به پسرزایی؛

تعادلی که نیست

تعادلی-که-نیست
اگر تعادل جنسیتی در جامعه لحاظ نشود مشکلاتی مانند امکان تشکیل خانواده برای همه افراد ممکن نخواهد بود، همان تعادلی که اکنون در جمعیت فرزندان پسر و دختر در استان زنجان بهم ریخته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ ناباروری یکی از مهم‌ترین معضلاتی است که برخی از زوجین در جامعه با آن درگیر هستند، گاهی درمان ناباروری به طور کامل غیر ممکن می‌شود اما بیشتر اوقات با بکارگیری روش‌های مختلف و تحت درمان بودن سبب می‌شود تا زوجین نابارور بتوانند صاحب فرزند شوند. 

بیشتر بخوانید

با این شرایط گذشته از اینکه افراد نابارور تلاش برای فرزندآوری دارند اما اغلب زمانی که موفق به باروری می‌شوند تولد فرزند پسر را به دختر ترجیح می‌دهند از سویی دیگر حتی خانواده‌هایی که مشکلی از بابت فرزندآوری نیز ندارند تمایل بیشتری به پسرزایی دارند.

چراکه با توجه به آمار دریافتی از سازمان ثبت احوال استان زنجان علاقه به داشتن فرزند پسر زیاد بوده و به اصطلاح پسرزایی در استان افزایش یافته است، این موضوع نشان می‌دهد که اکثر خانواده‌ها به داشتن فرزند پسر علاقه دارند.

زیرا در بسیاری از موارد با گسترش علم امکان تشخیص جنسیت جنین مهیا شده است و افرادی که قصد فرزندآوری دارند زیر نظر پزشک و دستورات رژیمی مربوطه اقدام به انتخاب فرزند دختر و پسر کرده و با رعایت رژیم‌های خاص فرزند با جنسیت دلخواه به دنیا می‌آوردند.

اما این امر به مرور زمان باعث بر هم ریختن تعادل جنسیت در جامعه می‌شود و یقیناً در آینده‌ای نزدیک مشکلاتی را در سطح جامعه به وجود خواهد آورد.

ثبت ۱۱۸۳ تولد فرزند پسر در زنجان

 مهدی ژاله‌چیان مدیرکل ثبت احوال استان زنجان در این راستا اعلام کرد: از تعداد کل ولادت‌های ثبت شده توسط ثبت احوال استان زنجان در دو ماهه سال جاری یک هزار و ۱۸۳ نوزاد پسر و یک هزار و ۱۲۴ نوزاد دختر متولد شده است.

 مدیرکل ثبت احوال استان زنجان عنوان کرد: در دو ماهه سال 1403 با ثبت تعداد 2 هزار و 307 رویداد ولادت در استان زنجان نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 1.2 درصد ولادت افزایش داشته است.

با این حال اگر آمار تولدها در ماه‌های قبل نیز بررسی شود همین روند اثبات می‌شود و این موضوع حکایت از این دارد که مردم استان زنجان تمایل بیشتری به فرزند پسر دارند.

 

 

 افزایش علم باعث پسرزایی در جامعه شده است

 لیلا علیمردانی مسئول بلوک زایمان بیمارستان امام حسین (ع) زنجان در گفتگو با موج‌رسا اذعان کرد: علت افزایش جنس نوزاد پسر در جامعه پیشرفت علم بوده که این امکان را به وجود آورده تا والدین بتوانند جنسیت دلخواه فرزند خود را انتخاب کنند، با این وجود به‌دلیل محبوب بودن جنس پسر، باعث افزایش تعداد موالید پسر نسبت به جنس دختر شده است.

وی با بیان اینکه افزايش میل زوجین به پسردار شدن در خانواده باعث بر هم زدن تعادل جنسیتی در جامعه می‌شود ابراز کرد: بر هم خوردن تعادل جنسی  به مرور زمان مشکلات مربوط به نامتعادلی جنسیتی در جوامع را ایجاد خواهد کرد.

مسئول بلوک زایمان بیمارستان امام حسین (ع) زنجان با بیان اینکه روش‌های تعیین جنسیتی که در علم باروری وجود دارد با توجه به فیزیولوژی (تخمک زنان و اسپرم مردان) که یک روش ابداع شده است احتمال فرزنددار شدن از  جنس دلخواه را بالا می‌برد اضافه کرد: البته تحقق این موضوع صددرصد نیست.

وی با اشاره به اینکه برخی مشکلات در جامعه‌ای که جنسیتی خاص در آن بیشتر مطرح می‌شود، وجود دارد عنوان کرد: اگر تعادل جنسیتی در جامعه لحاظ نشود مشکلاتی مانند امکان تشکیل خانواده برای همه افراد ممکن نخواهد بود و مشکل دیگر با افزایش پسرزایی در جامعه شغل‌های خاصی کم‌یاب‌تر شده و مردم و جامعه به مرور زمان با مسائل متعددی رو به رو خواهد شد.

علیمردانی در بخشی دیگر ابراز کرد: علت‌های مختلفی برای ناباروری والدین وجود دارد در زنان ممکن است در  مسیر تشکیل جنین مشکلی بوده و یا مشکلات هورمونی باعث ناباروری شود.

وی ادامه داد: در مردان نیز همین موارد باعث ناباروری می‌شود، البته در عصر کنونی به نظر می‌رسد که سن بالای ازدواج در امر ناباروری تاثیر زیادی دارد.

مسئول بلوک زایمان بیمارستان امام حسین (ع) زنجان با اشاره به اینکه راه‌های درمان ناباروری بسته به علت به وجود آمدن ناباروری دارد و با توجه به پیشرفت علم در این زمینه اکثریت والدین نابارور می‌توانند با استفاده از یکی از روش‌های باروری صاحب فرزند شوند اضافه کرد: در مواردی اجاره رحم و اهداف تخمک و اسپرم و...جز روش‌های درمان ناباروری در سال‌های جدید است که این روش‌های درمانی نیز خود موثر بر انتخاب جنسیت جنین است.  

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر